Aanpak

Wij maken uw droomtuin!

Een team van ervaren aannemers zorgt voor het tot stand komen van uw droomtuin! Het is zowel voor u als voor ons van belang dat de tuin vanaf het begin professioneel wordt aangepakt! Bellis perennis staat voor duurzame tuinaanleg, wij bouwen dingen voor het leven!

Dankzij een goed doorwinterde ervaring weet ons bedrijf als geen ander hoe belangrijk het ook is de bodem aan te passen naargelang het type planten die er moeten komen! Een goede bodem betekent tenslotte mooie gezonde planten waarbij ziektes aanzienlijk minder vaak optreden en planten zich beter herstellen indien er dan toch een plaag aanwezig zou zijn geweest.

Voor sommige tuinen is het dan soms ook noodzakelijk eerst een grondstudie uit te voeren alvorens we tot planten kunnen overgaan. Zo mogelijk is er ook een drainagesysteem nodig om het water beter af te voeren. Alles wordt met u besproken indien bepaalde aanpassingen moeten gebeuren buiten de prijsofferte zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Indien uw budget niet voldoende toereikend is voor de schaal van de werken kunt u ook opteren om in fases te werken.
Het voordeel hiervan is dat u uw kosten beter kan spreiden en zodoende zelf niet moet inboeten voor uw droomtuin. Het nadeel is echter dat er twee of drie keer - afhankelijk van het aantal fases - een nieuwe werkopstelling moet gebeuren voor de aanleg. Dit kost extra werkuren en soms gaat daarbij een border of gazon voor een stuk verloren om later opnieuw te herstellen. Alles hangt dus af van uw beslissingen om de werken zo vlot mogelijk te laten verlopen. Uiteraard wordt alles vooraf grondig besproken!

Hoe gaan wij te werk?

 1. Bezoek aan de werf door de tuinontwerper samen met u. In deze fase wordt er visueel een beeld gevormd van de tuin zoals die er moet komen. Bepaalde ideeën of wensen van de klant worden hierbij besproken. Indien uw woning nog gebouwd moet worden kan het interessant zijn de plannen hiervan mee te geven of door te sturen naar de tuinarchitect van dienst, op deze manier kunnen eventueel kleine aanpassingen aan de woning alsnog zorgen voor een nog betere connectie met de tuin.
   
 2. Opmeten tuin, gebeurt door de onderneming zelf of de aangestelde landmeter.
   
 3. Planopmaak en bespreking, een plan kan zowel gemaakt worden met een computerprogramma waarbij u een 3D schets kan zien maar kan evengoed getekend worden met de hand. Dit oogt authentieker en hierbij worden de nodige details ook beter weergegeven via detailschetsen (bv. hagen, muurtjes, groenmassieven, terras, etc…).
   
 4. Wanneer het plan aan alle wensen voldoet kan er een gratis prijsofferte gemaakt worden voor de aanleg van uw tuin.

 5. Aanleg van de tuin. Dit kan, indien vooraf werd overeengekomen, ook in fases gebeuren naargelang de omvang van het tuinproject.
   
 6. Opvolging van de tuin. Wij opteren ervoor om zeker de eerste 3 jaar het onderhoud op te volgen om alles in goeie banen te leiden! Zeker wat betreft de vormgeving van hagen en massieven is het belangrijk dat dit vanaf het eerste jaar professioneel wordt opgevolgd zodat alles zich kan vormen zoals u en de architect voor ogen hadden.

Contacteer ons

Bent u op zoek naar een tuinaannemer? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende afspraak. Wij helpen u van A tot Z, van tuinontwerp tot volledige afwerking, en volgen alles tot in de puntjes op.

contacteer Bellis Perennis

Bellis Perennis
Pieter Declerck
Pierlapont 118
8210 Loppem

gsm: 0498 61 60 20
tel/fax: 050/68 45 29
e-mail info@bpstuinen.be

Volg ons op Facebook